Uithakken oud voegwerk

Het uithakken van het oude voegwerk aan uw gevel is een specialistisch werk. Door de hakkende beweging van onze hakhamers brokkelen de voegen stukje bij beetje af, waardoor de oude voegen tot op het metselwerk volledig verwijderd word. Dit is nodig om en stabiele ondergrond te creëren voor het nieuwe voegwerk. Mocht er door de tijd heen schade aan stenen zijn ontstaan, dan kunnen wij deze ook vakkundig verwijderen en vervangen door nieuwe.

Waarom voegen uithakken?

Het uithakken van voegen heeft een tweeledig doel. Ten eerste zal de gevel er na het uithakken van de voegen en het aanbrengen van nieuw voegwerk weer als nieuw uitzien. Het metselwerk en de voegen bepalen de gehele uitstraling van jouw gevel. Je hebt er dus alle belang bij dat deze er mooi uitzien.

Ten tweede is de gevel na de voegwerken weer helemaal beschermd tegen allerlei weersomstandigheden. Bij beschadigd voegwerk kan vocht/regen namelijk makkelijker in de gevel dringen. Zeker in de winter kan dat voor problemen zorgen. Het binnengedrongen vocht kan dan bevriezen en uitzetten waardoor het heel wat schade kan toebrengen aan het metsel- en voegwerk. De voegen uithakken en vervangen zorgt ervoor dat er geen lekkages optreden en er geen stenen loskomen. De gevel (en dus de hele woning) wordt er weer een heel stuk duurzamer van.

Afspraak maken

Interesse in één van onze diensten. Of gewoon een keer komen praten? Maak dan vrijblijvend een afspraak Afspraak maken